Mindfulness volgens een 6 jarige:

"Als je moe bent kun je rusten"

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een praktische en waardevolle achtweekse training waarbij je leert om rust te vinden midden in de onrust.

Rust in de wereld van je malende gedachten.

Rust te midden van de uiterlijke en innerlijke chaos die er soms is.

Rust in al die oordelen die je vaak over jezelf en anderen hebt.

Hoe doe je dat?

Tijdens de training kindermindfulness leer je in acht weken vertrouwd te raken met je binnenwereld. De wereld van gedachten, gevoelens in je lijf en de emoties. Zonder er meteen op hoeven te reageren. Zonder iets raar of stom te vinden, af te kraken of weg te duwen. Maar gewoon door te beginnen met de binnenwereld rustig te observeren. Vanuit een hele vriendelijke en begripvolle houding. Wat merk ik allemaal op dit moment, wat valt er op?

Je leert dat er altijd wel gedachten zijn, maar dat je er niet altijd naar hoeft te luisteren. Dat geeft rust.

Algemene Informatie over Mindfulness

Het Chinese teken voor mindfulness, het dakje het teken voor mind daaronder het teken voor hart.

mindfulnessWikipedia:

Door mindfulness te beoefenen wordt het mogelijk de werkelijkheid te aanvaarden en bewust aandacht te geven aan jezelf en alles om je heen.[bron?] Leven in het moment. Door het bewustworden en loslaten van automatismen en oordelen, is het mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken. Het is niet de bedoeling dat je in jezelf keert of transcendeert. Hoewel de term mindfulness verbonden is aan het Boeddhisme, zijn er zeer oude Christelijke mystieke tradities die vergelijkbare (meditatie-)technieken hanteren en ook vergelijkbare ervaringen beschrijven.