Mindfulness volgens een 8 jarige:

"stil zijn als het belletje klinkt"

Van Uil naar Kikker

Gepubliceerd door: Baukje op 10 november 2014

kikker en uil
Van Uil naar Kikker
Jarenlang was het dier dat bij elke test die ik deed naar voren kwam de uil. Op internet vond ik deze betekenis: Uil:
Een uil staat voor (oer)oude wijsheid, geheimhouding, de magie van de maan en vrijheid.
Ook kun je een uil verbinden met stille en gecontroleerde bewegingen. (Vaak hoorde ik dat ik zo beheerst en rustig was!).
Een uil kan goed zien in het donker.
Uilen hebben het vermogen van vorm te veranderen ( me aanpassen aan anderen ging moeiteloos). Uilen hebben de verbinding tussen de onzichtbare (donkere)wereld en de wereld van het licht. Een uil is comfortabel met zijn eigen schaduw.
De uil is het symbool voor wijsheid en de zoektocht naar kennis. Ik vond het een eer dat ik keer op keer uit kwam op dit symbool van wijsheid.
In het boek De strategie van de beer van Lothar Seiwert wordt de uil omschreven als plichtsbewust. Ze neemt haar verplichtingen heel serieus en geeft niet op tot ze alles perfect heeft gedaan. Ze houdt geen rekening met haar eigen belastbaarheidsgrens en stelt de behoeften van anderen boven die van haarzelf. Daarbij is ze geneigd de waarschuwingssignalen van haar lichaam te negeren, omdat haar plichtsbesef sterker is.
Deze uil in mij heeft er toe geleid dat ik ervoor gekozen heb om te stoppen met mijn zeer hectische baan en andere dingen ben gaan doen.
Tijdens de eerste les van de NLP Masteropleiding trokken we een kaart met een dier erop, ik was verbaasd en toch ook weer niet dat het deze keer een KIKKER was.
De kikker speelde rondom de geboorte van mijn dochter de rol van het nog ongeboren kind. Het stond tegelijkertijd voor het Engelse woord kick, blij dat het ongeboren kind actief was en flink schopte noemden mijn man en ik het kikker. Ik heb heel wat kikker knuffels gekregen voor en na de geboorte van onze kicker!
Tijdens de opleiding tot trainer Mindfulness speelde de kikker ook weer een belangrijke rol. Hij wordt gebruikt als metafoor voor het mediteren. De kwaliteiten van de kikker zijn dan stil zitten , concentratie, alert reageren als het nodig is.
Kikker:
De Kikker bezingt en viert alle begin, staat voor geboorte en wedergeboorte, als herinnering aan alle voorgaande levens.
Ook is de kikker een schoonmaker(emotioneel en energetisch)en staat voor transformatie
omdat het de kennis van emoties draagt. Ik ben blij met deze transformatie, van de schaduw naar het licht, waar ik mag stralen. Van de zoektocht naar kennis, naar de kennis van emoties.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>